Programok siófok közelében – A balatonlellei Rádpuszta

Balatonlelle a magyar tenger déli partjának egyik legnyüzsgőbb települése, éppen ezért ideális helyszínt biztosít számunkra abban az esetben, ha a siófoki programok mellett szeretnénk feltérképezni a tó további partszakaszait is.

Balatonlelle nem csak nagyszerű strandjáról, hanem rengeteg egyéb látnivalójáról is ismert, illetve híres, de amennyiben szeretnénk egy egész napos kikapcsolódást magunknak, akkor érdemes ellátogatni Rádpusztára, ami Balatonlelle és Balatonszemes között igazán különleges, minden téren múltidéző élményekkel kecsegtet a látogatók számára.

Programok siófok közelében – A balatonlellei Rádpuszta

Az M7-es autópályáról, a 135-ös lehajtón is megközelíthető Rádpuszta története meglepően újnak tekinthető, ezáltal 1997-ra nyúlik vissza, amikor az aprócska, kihalásra ítélt és amúgy Balatonlelléhez tartozó zsáktelepülésen egy régi romos épületet megvásárolt egy befektető, és az évek során a mintegy 150 lelket számláló kis falucskából egy virágzó ipari komplexum vált, egy olyan helyszín, ahová a siófoki programok mellett garantáltan mindenki szívesen ellátogat majd.

A ma már 7,5 hektáron elterülő komplexum célja, hogy bemutassa és felidézze az emberek számára a régmúlt idők békés hangulatát, ezáltal az érkezők megkóstolhatják a legfinomabb balatoni borokat, a tradicionális magyar ételeket, és megcsodálhatják az őshonos állatok mellett a nemesi tenyésztési lovakat is.

A komplexumnak köszönhetően számtalan különleges és egész napos szabadidős lehetőségek várnak ránk, így a siófoki programok után lovagolhatunk, íjászkodhatunk, elsajátíthatjuk a fogathajtás alapjait, kipróbálhatjuk a nordic walkingot, hétköznapi gyalogtúrán vehetünk részt, kerékpárt kölcsönözhetünk a helyszínen egy nagyobb kerékpártúrához, de kipróbálhatjuk a horgászatot is a Rádpusztától alig 3 kilométerre található Irmapusztai horgásztón.

Rádpuszta így nem véletlen, hogy leginkább azokat a látogatókat vonzza előszeretettel, akik imádják a természetet és a lovakat, és szeretnének mindkét szenvedélyüknek egyszerre hódolni. Rádpusztán a fentiek mellett található még ezen felül egy nagyon látványos Árpád-kori romtemplom is, ami minden nyáron országos hírű koncerteknek is helyet ad, így a természet szeretete mellett ezért is érdemes ellátogatni Balatonlellére a fentiek mellett.