Programok Siófok közelében: most bárki megismerheti a veszprémi börtönt

Minden túlzás nélkül egy igazán rendhagyó eseményen vehetnek részt a siófoki programok kedvelői abban az esetben, ha hajlandóak néhány kilométert utazni Veszprémig, ahol a VMK kamaratermében kerül sor a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet bemutatására, aminek részeként soha nem látott formában és részletességgel ismerhetjük meg a helyi börtönt.

Az eseményre 2016. január 14-én kerül sor este 18 és 20 óra között, így a látogatóknak lehetőségük nyílik felfedezni mindazt, ami a rácsok mögött vár azokra az emberekre, akik valamilyen bűncselekmény következtében az intézmény lakóivá és fogvatartottjaivá váltak.

A díjtalan esemény előadója Herczeg Attila százados lesz, aki a büntetés-végrehajtási osztály vezető helyetteseként első kézből tud majd adatokkal és információkkal szolgálni a látogatók számára a veszprémi börtön kapcsán.

Nem ez az első eset ugyanakkor, hogy Veszprémben hasonló témájú rendezvényre sor kerül, a Filmklub keretein belül ugyanis a látogatók már korábban is megismerkedhettek rendkívüli alapossággal a szlovákiai börtönviszonyokkal.

A mostani előadás során azonban a magyar helyzetről kaphatunk alapos információkat, így a szakavatott előadó páratlan alapossággal mutatja be a hazai büntetés-végrehajtási szervezet működését, miközben a veszprémi intézmény életébe is betekintést nyújt, hovatovább ezzel példálózva próbálja meg szemléltetni az aktuális helyzetet.

Ennek részeként nem csak az intézet működését ismerhetjük meg, hanem még a dolgozók feladatköreit, a fogvatartottak hétköznapjait és életkörülményeit is első kézből tapasztalhatjuk meg a prezentációval egybekötött bemutató során.