Programok Siófok közelében: Beethoven-est a veszprémi Hangvillában

Amennyiben kedveljük Beethoven munkásságát, és egy különleges, egyben pedig minőségi komolyzenei koncert részeseivé válnánk, akkor a siófoki programok mellett érdemes lesz november 18-án, szerdán este 19 órakor ellátogatni a veszprémi Hangvillába.

A helyszínen ugyanis Keller András vezénylete mellette, valamint Berecz Mihály zongorista közreműködésével a Concerto Budapest előadásában egy különleges Beethoven-est vár majd ránk Fischer Annie tiszteletére.

Ennek részeként a legendás zeneszerző két nagy műve is felcsendül majd, ennek megfelelően a Beethoven: III. (c-moll) zongoraverseny, op. 37 és a Beethoven: VII (A-dúr) szimfónia, op. 92 egyaránt meghallgatható lesz az érdeklődők számára.

Berecz Mihályt a Concerto Budapest egyik visszajáró vendégszólistája visszajáró vendégnek tekinthető, így nem ez az első eset, hogy együtt szerepel a szimfonikus zenekarral, a húszas éveiben járó, tehát szemtelenül fiatal tehetségtől pedig ismét korhű, mégis sajátos és eredeti előadást hallhatunk majd a legendás zeneszerző művei alapján.

Az ő segítségével szólaltatja majd meg a zenekar Beethoven talán legismertebb zongoraversenyét, mely a koncert első felét teszi majd ki, a másodikban pedig Keller András a nyolc évvel későbbi hetedik szimfóniát vezényli majd, melynek egyes taktusait olyan filmekből ismerhetjük mint a Zuhanás vagy A király beszéde.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!