Programok Siófok közelében: Bernarda Alba háza a Szegedi Kortárs Balett előadásában

A balett kedvelőinek nagy örömére egy igazán színvonalas és nívós előadás érkezik hamarosan Veszprémbe, ahol a siófoki programok mellett a Szegedi Kortárs Balett előadásában tekinthetjük meg a Bernarda Alba háza című remekművet.

Az esemény a Veszprémi Petőfi Színházban várható (Óvári Ferenc utca 2.), méghozzá egy igazán különleges mondanivalóval, aminek részeként az ember egyéni boldogságát sárba tipró társadalmi kötöttségek, illetve azok bírálata kapják a központi szerepet. Ez ellen lázad majd a mű, mely a visszafogott szenvedélyek mintapéldánya lesz.

Hiszen aki meghajol majd a hagyományok előtt, az inkább felvállalja az életfogytig tartót boldogtalanságot. Egy olyan különleges táncműről van szó, melynek részeként nem a dráma története, nem a karakterek kerülnek megmutatásra, hanem az érzések. Legyen szó bezártságról, az elfojtásból fakadó feszültségekből vagy a vágyakozásról.

Lorca műve szavak, dallamok és színek segítségével veszi fel a küzdelmet az emberi méltóságért, az egyenlőségért, a méltóságért és a demokráciáért, miközben képszerű megjelenések egész sora várja majd a nézőket.

Mindezt ráadásul a magyar kortárs balett legjobb táncosaival, így ott lesz a színpadon Takács Zsófia, Szigyártó Szandra, Bocsi Petra, Nier Janka, Kovács Enikő, Wéninger Dalma, Kiss Róbert és Vincze Lotár is.

Manuel de Falla művét Magyarországon Juronics Tamás koreográfus közreműködésével láthatjuk viszont a színpadon, méghozzá Bianca Imelda Jeremias jelmezeivel és Stadler Ferenc elragadó fényjátékával. Az előadás időtartama mindössze 35 perc.