Programok Siófok közelében: Betlehemi jászol és Veszprémi Művész Céh 30 kiállítás

Amennyiben kedveljük a művészetet és a kapcsolódó kiállításokat, akkor egy pillanatig se habozzunk, hogy a napokban felkerekedünk, és a siófoki programok mellett szemügyre vesszük azokat a veszprémi tárlatokat, melyek nemsokára befejeződnek, és nem kizárt, hogy soha többet nem lesznek megcsodálhatók ebben a formában.

Január 9-én végérvényesen bezár például a Betlehemi jászol kiállítás a Szaléziánumban, mely idén már ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit még tavaly decemberben, és bár biztosan idén decemberben is folytatódik a hagyomány, de most még olyan kiállítási tárgyakat is szemügyre vehetünk, melyek idén talán már nem térnek vissza a városba.

Az ASKA közreműködésével összeállított tárlat érdekessége, hogy a veszprémi Szent Mihály plébánia által elindított felhívásra is rengeteg pályamunka érkezett, melyek kiállításra kerültek, és ezek azok, melyek legközelebb talán már nem lesznek megtekinthetők, így ha érdekel minket a lehetőség, január 9-ig minden nap reggel 9 és délután 17 óra között megnézhetjük még a kiállítási tárgyakat.

A Veszprémi Művész Céh is kiállítást indított a 30 éves jubileumi évforduló alkalmából, mely nemsokára véget ér, hiszen a kérdéses tárlat február 9-ig várja az érdeklődőket a Művészetek Házába, ahol a Csikász Galéria, a Dubniczay-palota, a Várgaléria és a Magtár tartogat számunkra a tárlathoz kapcsolódó érdekességeket.

A több kiállítóhelyre felosztott óriási tárlat a helyi alkotók munkáiból szemezget, ezáltal több mint száz alkotás segítségével ismerhetjük meg, hogy milyen aktív és minőségi kortárs művészélet zajlik jelenleg a városban.