Programok Siófok közelében: Boban Markovic Orkestar koncert és Egy óra Arany Jánossal

A változatos siófoki programok mellett az újév első hetében több szempontból is érdemes lehet ellátogatni a Balaton fővárosa közelében megtalálható Veszprémbe, ahol január 3-án, szerdán este 19 órakor például ismét fergeteges koncertet ad Boban Markovic.


Azért ismét, mert Szerbia legjobb trombitása, illetve az őt kísérő zenekar szilveszterkor már adott egy fergeteges szabadtéri koncertet a városban, most azonban visszatér a Hangvillába egy újabb nagyszerű újévi összeállítással, hogy mindenkinek jól induljon ez az év.

Aki nem ismerné, Boban Markovic a múltban zenéjével számtalan díjat elért már, több százezer eladott lemezzel, valamint klub- és fesztiválkoncertek ezrével büszkélkedhet, a több tízezer rajongóról nem is beszélve. A Songlines magazin szerint a világ legjobb trombitása az újév apropójából most egy szabados örömzenét garantál a közönség számára, a főszerepben az európai és a balkáni zenei hagyományok sajátosságaival.

Az Arany János emlékév részeként az újév első hetében egy rendhagyó és különleges megemlékezésre is sor kerülhet majd Veszprém városában január 5-én, azaz péntek este 19 óra magasságában. A Hangvillában megrendezésre kerülő Egy óra Arany Jánossal című előadás részeként Kovács Ákos, a Kossuth díjas énekes most nem saját dalaival és arany torkának csillogtatásával lép színpadra, hanem azért, hogy Arany János legszebb verseit szavalja el az érdeklődők számára.

Mindehhez az énekes saját zenei közjátékot írt, és míg az egész est rendezését Szigethy Gábor vállalta magára, az előadást felvételről Blaskó Péter teszi még teljesebbé.