Programok Siófok közelében: Boban Markovic Orkestar lemezbemutató koncert

A minőségi koncertek kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lehet január első teljes hetében ellátogatni Veszprémbe, ahol január 10-én nem kisebb művész érkezik a városba, mint a Boban Markovic Orkestar, hogy bemutassák toplistavezető legújabb lemezüket, a Mrakot.

Az eseményre a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Téren (Veszprém, Brusznyai u. 2.) kerülhet sor pénteken este 19 órai kezdettel, így lehetőségünk nyílik élőben is megtapasztalni, hogy a világ egyik legrangosabb nemzetközi világzenei toplistájának élmezőnyébe került legújabb Boban Markovic Orkestar album miként szólal meg a színpadon.

Merthogy a Mrak sikeresen felkerült a World Music Charts Europe listájára, ahová tényleg csak a legjobbak jutnak fel, hiszen 27 ország mintegy 50 rádiós világzenei szakembere és szakértője dönt arról, hogy az adott hónapban kik juthatnak fel az életre, tavaly pedig a zenekar két hónapban is ott volt a legjobb tízben.

Minderre júliusban és augusztusban került sor, vagyis a Boban Markovic Orkestar: Mrak című albuma a tavalyi év egyik legjobb világzenei produkciójává vált, amivel megszerezte magának ebben a műfajban az egyik, ha nem a legrangosabb zenei elismerést, hiszen ennél magasabb szintre egy világzenei lemez már aligha juthatna.

Természetesen a lemezről számtalan más helyről is rengeteg jót írtak! Több nemzetközi sajtóorgánumban például a balkáni népzene nagy visszatérésének nevezték az albumot, míg a Songlines magazin hasábjain a világ legjobbjaként hivatkoztak rá a kapcsolódó recenzió keretein belül.

Nem véletlen, hogy a veszprémi koncerten a Mrak, azaz Sötétség címet viselő album dalai kapják majd a központi szerepet, mely címével ellentétben egyáltalán nem lett sötét vagy komor, az összes dalból csak úgy árad az életöröm és a vidámság – akárcsak korábban.