Programok Siófok közelében: Bögre és Te(a) sétatúra Veszprémben

Ha a siófoki programok részeként szeretnénk megnézni egy közeli nagyvárost, melynek gazdag múltja és történelme van, akkor érdemes lehet ellátogatni Veszprémbe, ahol december 12-én, szombaton délután 14 és 16 óra között ismét egy különleges sétatúra, egy különleges városnéző kezdeményezés veszi kezdetét.

Ez a különleges kis esemény ideális választás lesz azok számára, akik szeretnének alaposabban megismerkedni Veszprém városával, ezáltal például végig sétálni a régi Hosszú utcán, mely a település egyik központi helyszíneként évszázados múltat és hagyatékot hordoz, azonban csak nagyon kevesen ismerik, hogy melyek ezek.

A séta során lehetőségünk nyílik megismerkedni a Jókai utca még ma is gyönyörűséges vagy éppen elhanyagolt épületeivel, azok történeteivel és sajátos hátterével, hogy többet megtudhassunk Veszprém egyik, ha nem a legrégebbi utcájáról, ahol rengeteg szobor és épület mesél a múltról, noha rengeteg helyszínen sajnos már csak az emlékek aktívak.

Konkrétan a kis városnéző túra a legendás Gizella Hotel bejárásával indul, majd egy kis teázással folytatódik, hogy kellemesen meleg gyomorral tudjuk teljesíteni a mindössze 600 méteres sétát, ami nagyjából másfél óráig tart majd. Részeként lehetőségünk nyílik megismerkedni a Jókai utca házmeséivel, majd megcsodálni és egy egészen új szemszögből áttanulmányozni a Szent Anna kápolnát.

A kis túra jellemzően 10 éves kor felett ajánlott, tehát családi elfoglaltságnak sem utolsó, és bár nem lesz nagy táv, a szervezők mégis kérik, hogy mindenki az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzen a Patak tér, a Jókai utca és a Ranolder János tér felfedezéséhez.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!