Programok Siófok közelében: Bringára fel! One Day Round Balaton 2021

Amennyiben szeretünk mozogni a szabadban, és imádjuk a kerékpározást, akkor nekünk is ott a helyünk Zamárdiban 2021. május 8-án, a siófoki programok mellett ugyanis lehetőséget kapunk arra, hogy egyetlen nap alatt körbe tekerjük az egész magyar tengert.

A Bringára fel! One Day Round Balaton 2021 névre keresztelt esemény Zamárdiból, a Keszeg utca 18. szám alól indul majd el, és ugyanitt ér véget néhány órával később, amint az utolsó induló is eléri a célját, azaz körbe tekerte a Balatont ezen a csodaszép, remélhetőleg már nyárias tavaszi napon.

Az esemény részeként Siófok irányába indulnak el a kerékpárosok, és nagyjából 4-5 megálló érintésével, rövid pihenőkkel és felfrissüléssel lehet eljutni ismét Zamárdiba, miközben garantáltan egy életre szóló élmény várja az indulókat, akik kényelmes tempóban is képesek lesznek könnyedén teljesíteni a távot a kijelölt kerékpárutakon.

A szervezők gondolnak a családokra is, így Zamárdiban a kicsiknek, a család apraja-nagyjának folyamatos elfoglaltságot biztosítanak, amíg a többiek tekerik a kilométereket. Sőt mi több, a szervezők azokat sem hagyják figyelmen kívül, akik távolabbról érkeznek, és szeretnének a helyszínen megszállni,

A kerékpárosok indulására egyébiránt május 8-án reggel 8 órakor kell készülni, és az egyenletes, 25 km/h-s tempó mellett mindenkinek lehetősége lesz igénybe venni egészségügyi személyzetet, masszőrt, sőt lesz felvezető és záró autó, útbiztosítás, illetve szervizautó is, hogy probléma esetén se essünk ki a menetből sokáig.

A nettó menetidő várhatóan 8 óra lesz, vagyis ennyi időbe telik majd letekerni a 212 kilométeres szakaszt.