Programok Siófok közelében: Buddha festés Veszprémben

Amennyiben mindig is szerettük volna kipróbálni a festés tudományát, de sokkal inkább élményét, és mindezt rögtön egy portréval kezdenénk, akkor a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik próbára tenni magunkat.

Mindezt február 27-én, szombaton délután 13 és 16 óra között a veszprémi Artist for a Day-ben (Rákóczi utca 6.), ahol kortárs művészek segítségével próbálhatjuk ki az élményfestés örömeit, miközben magunk is rádöbbenünk arra, hogy különösebb előkészület vagy előképzettség nélkül is milyen látványos dolgokra vagyunk képesek.

Hogy teljesebb legyen az élmény, a helyszínre látogatókat rögtön a mélyvízbe dobják majd a szervezők, hiszen nem kisebb feladatot kapnak az érdeklődők, minthogy megfessenek egy Buddha képet. Mindezt nyilván nem csak úgy általánosságban, hanem vezetett formában, folyamatos segítséggel.

Az alkotás ráadásul nem egyszerű rajzlapra, hanem valódi, 40×50 centiméteres vászonra készülnek, így egy igazi kreatív kikapcsolódásban lehet részük az érdeklődőknek, akik garantáltan elfelejthetik a néhányórás folyamat során a mindennapi szürkeséget és stresszt.

Fontos, hogy az élményfestésen egyszerre maximum nyolc fő vehet részt. Mindemellett nagyon fontos, hogy kötelező a maszkviselés, de a másfél méteres távolság betartása is elengedhetetlen lesz. A szervezők mindemellett gondoskodnak az eszközök, illetve a stúdió levegőjének fertőtlenítéséről is a biztonság érdekében.