Programok Siófok közelében: Búzás Csaba latin hangulatú online koncertje

Itt a jó idő, lassan itt a nyár is, de mi még nem voltunk semmilyen eseményen, ahol elereszthettük volna magunkat? Akkor itt a remek alkalom, a siófoki programok mellett ugyanis érdemes lehet csatlakozni a veszprémi Gyöngyhalász Latin Zenekar, illetve Búzás Csaba online koncertjéhez.

Az esemény a Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportjának szervezésében valósul meg, ahol időről-időre nagy szerepet kap a latin muzsika, ami leginkább a Gyöngyhalász Latin Zenekarnak köszönhető, melynek alapító-frontembere, azaz Búzás Csaba gyakran szólóban is kipróbálja magát, illetve zenél a nagyérdemű publikumnak.

Noha Csaba több zenei műfajban is tevékenykedik, azonban a latin zenei közegben ismerik a legtöbben a nevét, ami nem meglepő, hiszen önálló latin műsorral is rendelkezik, aminek részeként egy szál gitárral kíséri a legjobb spanyol nyelvű latin dalokat, méghozzá pánsípokkal és szájharmóniákkal kiegészülve.

A pánsíp szerepeltetésének köszönhetően már kitalálható, hogy Csaba részéről az andoki muzsika is szerepet kap a koncerten, ami nem meglepő, hiszen a Los Andinos zenekarban igazi andoki indiánokkal zenél együtt már 1991 óta, így jó ismerője a perui, a bolíviai és az ecuadori népzenének.

Zenei érdeklődése azóta természetesen jelentős mértékben bővült, így Kolumbia, Venezuela és a Karib-szigetek után megszállottja lett a spanyol zenének, így mediterrán dalokkal színesedett a repertoárja, aminek jóvoltából egy igazi latinos estére számíthatunk tőle.

A koncert a Youtube-on, élő közvetítésben lesz elérhető május 4-én, kedden este 19:30-tól egészen 21:30-ig, a következő linken:

https://www.youtube.com/watch?v=nW4JAB8cLsg&ab_channel=PannonEgyetemTV