Programok Siófok közelében: Búzás Huba olvas fel saját műveiből

Az irodalmi témájú események kedvelőinek legnagyobb örömére egy igazi különlegesség várja azokat, akik a siófoki programok mellett szeptember 25-én, szombaton délután 17 órakor ellátogatnak Veszprémbe, a Kávé- és Teaház az Íródeákhoz helyszínre.

Itt ugyanis a Kávéházak Éjszakája részeként Búzás Huba várja az irodalom, a versek, a kortárs művészet kedvelőit, hiszen mint a magyar líra egyik vezető alakja, a helyszínen kedvenc verseiből és műveiből idéz, illetve olvas fel az érdeklődők számára.

Mindezt nemcsak azért, hogy szórakoztassa a közönséget, hanem azért is, mert Búzás Hubának ezzel fontos célja van, ő hisz a kultúra hatalmában, és éppen ezért a világirodalommal szemben a honi kortárs irodalom népszerűsítését tűzte ki célul, hogy az olvasóknak valami igazi különlegességet, a lélek ősi védekező hitvallását nyújthassa át.

Az esemény részeként természetesen előkerül az alkotó tavaly megjelent Éjféltől hajnalig játszódó Föld! Föld! vesztőhelyünk című elbeszélő költeménye, mely azon túl, hogy szorosan kapcsolódik minden korábbi művéhez, illetve a rájuk jellemző, költői nyelven előadott képi- és formavilághoz, mára a magyar irodalom egyik kincsestárában kapott helyet.

Alkotása egyenesen megrázó és szép, hangján pedig a 21. század embere kiált a semmibe egy kórházi ágyról, hogy a Föld életünk új tavaszát adja, egy bölcső, és ne koporsó, ne vesztőhely legyen.

Mint a nyáját őrző pásztor, Huba úgy próbálja meg óvni hallgatóságát, és irányt mutatva szeretné biztonságos menedékbe terelni őket a közeledő farkas, a vérszomjas veszély ellen, ami esetünkben csak egy költői kép a populáció teljes pusztulása, az egyre elkerülhetetlenebbé váló kataklizma kapcsán.