Programok Siófok közelében: Cage előadás a Frenák Pál Társulattól

Május harmadik hetében különösen sok táncos előadás és elfoglaltság lesz a nyár fővárosának közelében megtalálható Veszprémben, így a siófoki programok mellett érdemes lesz május 20-án, szerdán este 20 órakor ellátogatni az Agóra Kulturális Központba, ahol a Frenák Pál Társulat tart egy emlékezetes estét.

Cage, azaz ketrec című előadásuk ugyanis egy olyan különleges táncos látványosság lesz, mely a mozgás nyelvén kívánja elmesélni nekünk a modern kor általános generációs tüneteit, ezáltal az érzelmi bizonytalanságot, az elfojtásokat, a hatalomgyakorlás alatt összeroppanó emberi gyengeségeket, valamint a regeneráció és a degeneráció fogalmát.

A táncos bemutatón az állandó vágyakozás misztériumát nyers állatiassággal, erőszakossággal ötvözték, miközben az egyedüllétet egy olyan ijedt és félelmetes viszonyrendszerként ábrázolják, melyben a viszonyrendszerek és az egymáshoz való simulékonyság folyamatosan központi szerepet kap. Mert ilyen ez a világ!

A mű természetesen nem hagy minket kérdések nélkül! Vajon az állandó elnyomásban lévő személyiségek mennyire vágynak még az úgynevezett lázadásra? Ki tudnak-e még törni köreikből? Felszabadulhat-e a test a külső hatalom állandó kényszere alól vagy a tehetetlenség néma sikolyként fullasztja meg a társadalmat?

Mindezt olyan ismert táncosok és előadók segítségével ismerhetjük majd meg, mint Esterházy Fanni, Anibaldos Santos, Eoin MacDonncha vagy Maurer Milán, akiknek a MOME hallgatói csoportja biztosítja a zenei alapot Gryllus Ábris vezetésével, a koreográfiáról pedig Frenák Pál és a Radikal gondoskodtak.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!