Programok Siófok közelében: Chopin-Liszt est a veszprémi Hangvillában

A klasszikus zenék kedvelőinek legnagyobb örömére újabb különleges eseménynek lehetnek részesei azok, akik a siófoki programok mellett ellátogatnak a közeli Veszprémbe, azon belül is a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térre november 10-én, ahol egy különleges Chopin-Liszt est vár majd ránk.

Az esemény főszereplője Fülei Balázs és a Mendelssohn Kamarazenekar lesznek, akik a Lengyel Függetlenség évfordulója alkalmából tartanak egy igazán emlékezetes és egyben különleges eseményt.

Ennek részeként főként Chopin és Liszt kapják a központi szerepet, ennek megfelelően kezdésként Fülei Balázs több darabot is eljátszik előbbi szerzőtől, így felcsendül a Cisz-moll Fantasie-Impromptu, Op. 66, az A-moll mazurka, Op. 17/4, a Fisz-dúr noktürn, Op. 15/2 és az F-moll ballada, Op. 52.

Ezt követően Liszttől kerül terítékre a Velence és Nápoly, majd a Gondoliera, Canzone, Tarantella művek, amit a Mendelssohn Kamarazenekar követ majd előbb Telemann: B-dúr concerto polonaise (Lengyel concerto), TWV 43:B3 című művével, majd Liszt második magyar rapszódiájával zárva az estét.

Bár a különleges klasszikus zenei esemény teljesen ingyen látogatható, a szabad a belépés, azonban regisztrációhoz kötött, de védettségi igazolványra sem lesz szükség hozzá. Az esemény szervezője a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, a művészeti vezető pedig Kováts Péter.

A szervezők arra kérik az érkezőket, hogy tartsák be a kormány aktuális járványügyi szabályozásait, és ezek tudatában, illetve a legalapvetőbb elővigyázatosság mellett érkezzenek a helyszínre.