Programok Siófok közelében: Csajkovszkij 180 koncert a Tihanyi Apátságban

Ha kedveljük a komolyzenét, de még inkább a komolyzenei előadásokat, akkor érdemes lehet a siófoki programok mellett ellátogatni a nyár fővárosának közelében fekvő Tihanyba, ahol az előttünk álló hétvégén Csajkovszkij 180. születésnapjáról szeretnének megemlékezni ismert magyar kortárs művészek.

Október 3-án, azaz most szombaton este 19 óra magasságában ugyanis az Orosz Zenei Fesztivál részeként kerül megrendezésre a Tihanyi Apátságban a Csajkovszkij 180 névre keresztelt esemény, aminek részeként élőben hallhatunk majd egy átfogó válogatást a legendás orosz zeneszerző életművéből.

Az egyes tételeket ismert hazai komolyzenészek tárják majd elénk, így Szabó Marcell zongorista mellett ott lesz Kállai Ernő hegedűn, Mészáros Zsolt Máté orgonán, hárfán pedig a méltán elismert művésznő, Razvaljajeva Anasztázia szolgáltatja az autentikus dallamokat.

Amennyiben az esemény előtt szeretnénk részesei lenni egy különleges programnak, látogassunk el október 3-án 16 óra magasságában Veszprémbe, ahol éppen ekkor várható a Nemzetközi Rueda de Casino Flashmob nap.

Ennek részeként a világ legnagyobb városaiban ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban ezrek vonulnak az utcákra azért, hogy egyszerre és együtt ruadázzanak egy kicsit Ázsiától kezdve, Amerikán át, Ausztráliáig bezárólag.

Természetesen Európa, illetve Magyarország sem marad ki ebből a sorból, sőt itthon immáron ötödik éve, hogy Veszprém is képviselteti magát ebből az apropóból, így aki szeretné kipróbálni magát ebben a különleges táncban, illetve csatlakozna a kezdeményezéshez, az bátran látogassunk el Veszprém főterére, ahol kipróbálhatja magát ebben a különös táncban.