Programok Siófok közelében: Csirke-Csülök Fesztivál Nagyvázsonyban

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a siófoki programok kedvelőinek nagy örömére a Csirke-Csülök Fesztivál, amelynek a Siófoktól elérhető távolságban elhelyezkedő Nagyvázsony, azon belül is a híres-neves Kinizsi vár ad otthont április 30-án és május 1-jén.


A kétnapos fesztivál során rengeteg program, és igazán változatos, mi több tartalmas kulturális és gasztronómiai események részeseivé válhatunk, sőt mi több, a felnőttek meleltt természetesen a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A tavaszköszöntő eseményen vásári komédia, hagyományőrző íjászbemutató, érmeverés, korabeli játszópark, de még Gryllus Vilmos koncert is várja az érkezőket olyan különlegességek mellett, mint Szőke András gasztro-bemutatója, amelynek részeként a Bakonyban fellelhető gyógynövények kapták a központi szerepet.

Természetesen a fesztivál nevéhez hasonlóan a központi szerepet idén is a csirke és a csülök kapják a gasztronómiai különlegességek jegyében, de a speciális helyszín miatt természetesen a reneszánsz kor felidézésére is sor kerül. Ennek részeként korhű fegyverbemutatók, világzenei forgatag, vásár, pónizás, középkori mesterségek bemutatója, de még mesedélután is lesz Rudi bohóc vicces programja mellett. A solymászbemutató mellett lesz továbbá játszóház, óriás puzzle, Kinder tojás kvíz, szalmavár, de még a Móra Ferenc Könyvkiadó kreatív foglalkoztatója is várja a legkisebbeket.

A fesztivál mindkét napján középkori ruhákba öltözött zenekar szolgáltatja majd a vásári forgatag mellé az aláfestő muzsikát, amelyet természetesen autentikus középkori hangszerekkel szólaltatnak majd meg. Mindeközben a látogatók természetesen szabadon látogathatják a vár állandó- és időszaki kiállításait is a Történelmünk nagyjai címmel.