Programok Siófok közelében: csoportos mentális tréning a tinédzser sportolóknak

Bár a jelenlegi járványhelyzet különösen indokolttá teszi, azonban egyébként is rendkívül lényeges, hogy a sportolók ne csak fizikailag, hanem mentálisan egyaránt a toppon lehessenek. Különösen akkor, ha még csak tinédzserek, és amennyiben mi vagy gyermekünk ebben a cipőben jár, akkor a siófoki programok részeként most lehetőség van egy kis tréningre.

Ezt kínálja a Sporthack április 17-én Veszprémben, aminek részeként csoportos mentális tréningre kerül sor 11-16 éves, tehát tinédzserkorú sportolóknak azért, hogy ne csak fizikailag, hanem fejben is készen állhassanak a legnagyobb megmérettetésekre. Különösen ebben az időszakban, amikor igencsak fontos lesz mentálisan a toppon lenni és a legjobbat nyújtani!

A tanfolyam szombat reggel 9 órakor kezdődik és egészen délutánig tart majd, minimum 5-, maximum 12 fő részvételével. A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy csak egészségesen jelenjen meg az eseményen, ahol biztosítják a megfelelő járványügyi szabályokat, így természetesen a távolságtartást is.

Hogy mikor van szükségünk a képzésre? Leginkább akkor, ha tinédzser sportolóként mindent elkövetnénk a fejlődésünkért, és ezért rendkívül elkötelezettek vagyunk. Elsajátíthatjuk itt a mentális tréning alapjait, melyeket aztán később lehetőségünk nyílik tovább fejleszteni, ezzel megtanulni, hogy miként válhatunk fejben profi sportolóvá.

A tréningen megtanulhatjuk, hogy miként lehetünk magabiztosak a versenyhelyzetekben, hogy mivel tudjuk megnyugtatni magunkat, ha túlpörögtünk, hogy milyen az igazán hatékony hibakezelés módja, hogy a jó sportolóvá váláshoz elengedhetetlen az önhipnózis, valamint az is, hogy honnan szerezzünk motivációt, ha éppen elveszítettük volna.