Programok Siófok közelében: DEkaMerON színházi előadás a Hangvillában

Egy igazán különleges színházi előadásra invitál minden érdeklődőt a veszprémi Hangvillába a Pannon Várszínház társulata, akik a siófoki programok mellett DEkaMerON címmel hoztak tető alá egy különleges előadást a városban, mely több szállal is kötődik az aktuális járványhelyzethez.

A különleges című alkotásban tíz főszereplő, tíz színész és tíz történet kapja a központi szerepet. Hogy miért ők, kik ők, egyáltalán miért rejtőzködnek? Az előadás során majd minden kiderül, és garantált, hogy mindenki meglepődik egy picit.

A január 5-én, szerdán este 19 órai kezdettel induló előadás története egy mesterhez köthető, aki maga mellé fogadott tíz tanítványt. Mindezt a Covid-járvány kellős közepén annak érdekében, hogy a Mester vissza tudja adni nekik az elveszett emberi értéküket, a kreativitásukat.

Ennek a különleges kurzusnak az utolsó fázisa lett volna egy olyan előadás, melynek részeként a tíz fiatal elmesél tíz különálló történetet, hogy így kerüljenek közelebb egymáshoz és önmagukhoz egyaránt. A színpadi játékon lett volna zene, szöveg, tánc, képzőművészet, de még a közönség bevonására is sor került volna.

Csakhogy a Mester elhunyt a járványban, sőt a tanítványok is megfertőződtek. Bár meggyógyultak, a névtelenségükhöz ragaszkodva úgy döntöttek, hogy mégis vállalják az előadást, melyben segítségükre lesz Vándorfi László rendező, Géczi János költő és Likó Marcell zenész.

Hogy kik lesznek a többiek, egyáltalán mi várható majd az eseményen? A tíz rejtélyes alak mindent elmond majd, a helyszínen a nézőknek, mindenki másnak pedig a közösségi médiában, hiszen az egész előadáshoz egy óriási nyomozás kapcsolódik majd, így aki szeretné, az itt garantáltan kiélheti majd Sherlock Holmes-tól öröklött vénáját.