Programok Siófok közelében: Desszertsütő verseny Balatonföldváron

A Nyitott Balaton és a Kultkikötő Piknik kezdeményezés közös kooperációjában kerül megrendezésre – a kulináris siófoki programok rajongóinak legnagyobb örömére – az első „Ki mit süt?” esemény, amelynek keretein belül egy rendkívül ínycsiklandozó desszertsütő verseny várja a látogatókat, méghozzá a legfinomabb házi sós és édes finomságokkal a középpontban.

Az eseményre 2015. május 9-én kerül sor Balatonföldváron, méghozzá a Kultkikötőben, a Bajor Gizi sétány 2. szám alatt. A verseny egészen pontosan délután 1 órakor kezdődik, és mindenkinek fél órája lesz arra, hogy elkészítse, illetve leadja a finomságot – ebből kifolyólag természetesen előre is lehet készülni egy kicsit –, amelyeket aztán egy szakavatott zsűri fog osztályozni fél kettő és fél három között.

Az eredmény kihirdetésére délután 3 órakor kerül sor, az indulók pedig nem csak rengeteg élménnyel, tapasztalattal és recepttel gazdagodhatnak majd, hanem értékes nyereményekkel is, ebből kifolyólag rengeteg vásárlási utalvány, borkóstolók, sétahajózási lehetőség és belépők várnak azokra, akik meg szeretnék mérettetni magukat a versenyen.

A „Ki mit süt?” desszertsütő versenyen természetesen nem csak azok az emberek nyerhetnek, akik indulóként érkeznek a helyszínre, a szervezők ugyanis gondoskodtak a látogatók számára is izgalmas programokról.

Ez azonban még nem minden, hiszen a versenyműveket vélhetően az érkezők is megkóstolhatják majd, miközben elkérhetik az indulóktól a recepteket, és hasznos tippeket, valamint praktikákat gyűjthetnek be a sütemények kapcsán, amelyeket aztán később mindenki otthon kamatoztathat majd.