Programok Siófok közelében: Egészség Útja Veszprémben

A siófoki programok részeként egy igazán útmutató esemény várja a látogatókat Veszprém városában, ahol idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Egészség Útja névre keresztelt programsorozat, amely azzal a célzattal került megálmodásra, hogy egy évben legalább egy egész napot szenteljünk az egészséges életmódnak, illetve az ehhez kapcsolódó életvitel megismerésének, esetleg elsajátításának.

A veszprémi Óvári Ferenc u. 2-es szám alatt megrendezésre kerülő eseményen egész napos előadások, sőt sportvetélkedők is lesznek a Lovassy László Gimnáziumban, ami mellett kicsik és nagyok számára egyaránt hasznos ismeretterjesztő előadásokra is sor kerülhet.

Az előadók között ráadásul a legnevesebb szaktekintélyeket találjuk majd, főként olyan szakembereket, akik személyes tapasztalatok révén, megfelelő bizonyításokkal és példákkal alátámasztott  formában prezentálják az egészség megőrzésének lényegét és fontosságát.

Az esemény délelőtti programjai kivétel nélkül ingyenesek, de délutántól fizetős eseményekre is sor kerül, ennek megfelelően 16 órától dr. Zacher Gábor toxikológus tart előadást a Hangvillában, ahol az ismert szakember a drogfogyasztásról és a tudatmódosító szerek veszélyeiről tart egy átfogó előadást.

Csak úgy, mint korábban, úgy az idei Egészség Útjra rendezvényhez is kapcsolódik egy különleges jótékonysági est, amelyre 19 órától kerül sor a Petőfi Színházban, ahol Vastag Csaba a „Múlnak a gyermekévek” című zenés darabot mutatja be a nézőknek, akik a belépőn felül drágább támogatói jegyet is vehetnek, a befolyt összegből pedig a szervezők a Csolnoky Ferenc Kórház urológiai osztályát kívánják támogatni.