Programok Siófok közelében: Egy apró kérés színházi előadás

Amennyiben kedveljük a minőségi színházi előadásókat, a siófoki programok mellett érdemes lehet most hétvégén is ellátogatni a Balaton fővárosának közelében fekvő Veszprémbe, ahol a Petőfi Színház teljes erőbedobással játssza a legjobb darabokat, köztük például az Egy apró kérés című különlegességet is.

A Rába Roland rendezésében elkészült mű egy vérbeli vígjáték, melyből azért nem hiányoznak a drámai, a különc fordulatok sem. A történet egy sikeres építészről szól, aki éppen a közelmúltban kapta meg élete egyik legnagyobb munkáját, és úgy döntött, hogy barátaival ezt meg kell ünnepelni.

Látszólag minden idilli, minden a helyén van, csakhogy megjelenik a feleség, aki rossz hírt közöl építész férjével: orvosai ugyanis úgy látják, hogy amennyiben élni szeretne, akkor új vesére van szüksége. Vajon mi lesz ezek után?

Amint a férj megtudja a rossz hírt, rögtön érkeznek a vendégek, és lassan mindenki beavatkozik a beszélgetésbe. A legnagyobb malomkerékben a férj őrlődik, akinek fel kellene ajánlania a szervét, azonban mégis az egyik legfontosabb belső szervről van szó, és az önzetlenség nem az erőssége.

A család egyik barátja azonban feltűnően készséges az ügyben. Vajon miért? A drámainak tűnő történet csakhamar humoros fordulatokkal elegyedik, és egy igazi komédiává teljesedik ki. A Németországban óriási sikerrel játszott vígjátékot itthon ráadásul kiváló színészek vitték színpadra!

Láthatjuk majd az egyes szerepekben Szávai Viktóriát, Járó Zsuzsát, Debreczeny Csabát és Mészáros Mátét is többek között.