Programok Siófok közelében: Egy apró kérés színházi előadás

Egy igencsak különleges előadásnak lehetnek részesei, akik a siófoki programok mellett Veszprémben látogatnak április 20-án, a helyi Petőfi Sándor Színház falai között ugyanis egy rendhagyó vígjátékot állít színpadra a helyi társulat.

Hétfő este 19 órai kezdettel indul ugyanis Stefan Vögel egyik legendássá érett művének színpadi adaptációja, mely Egy apró kérés címmel egy fergeteges, humorban, komikumban és félreértésekben gazdag történetet állít a középpontba, méghozzá ismert és tehetséges színészekkel, valamint színésznőkkel a középpontban.

Az előadás története szerint a főszereplő egy sikeres építész, aki a barátaival éppen egy nagyon komoly felkérés megünneplésére készül, amikor nagyon rossz hír érkezik a feleségétől, aki éppen akkor tudja meg orvosától, hogy veseátültetésre van szüksége. Hogy miként lesz ebből a tragikus felütésből vígjáték?

Leginkább abból, hogy a vendégsereg megérkezik, és közösen kell megbeszélni a leendő teendőket. A megfelelő donor a férj lenne, de sokat habozik, hiszen le kell mondania egy fontos szervéről, miközben egyre feltűnőbbé válik, hogy két barát is nagyon készségesen áll a témához. Vajon miért?

A kérdéses vígjátéknak főleg Németországban óriási sikere volt, hiszen a tragikomikum műfaját páratlan ügyességgel és tanulságokkal állította színpadra, amit itthon olyan tehetségek előadásában láthatunk, mint Szávai Viktória, Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba vagy Mészáros Máté. Mindezt Roooland rendezésében, Orlai Tibor produceri munkájával és Gabor Mihac látványtervével ismerhetjük meg.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!