Programok Siófok közelében: Egyed Bea, Gera Anita és a Vasas Művek Veszprémben

Aki szereti a táncot, és szívesen ismerkedik a műfaj művészi oldalával, annak a siófoki programok mellett érdemes lehet átruccannia Veszprémben augusztus 31-én, kedden este 18 órai kezdettel a Rákóczi utcában megtalálható Hangvilla stúdióba.

Ebben az időpontban ugyanis három nagyszerű táncos produkció érkezik a városba, ezáltal fellép Egyed Bea, Gera Anita és a Vasas Művek is, hogy bemutassák, miként lehet művészetként értelmezni a táncos előadásokat.

Az este során elsőként Egyed Bea lép majd színpadra The Dark Night of the Soul című előadásával. A kérdéses előadás alapjaként és gondolatmagjaként Keresztes Szent János: A lélek sötét éjszakája című műve szolgált, mely egy olyan lélekről szól, aki az Istennel való misztikus egyesülés után hirtelen megérzi az Isten hiányát.

Ennek hatására rengeteg kérdés fogalmazódik meg a művészben és a nézőben egyaránt. Mit kezd például önmagával egy művész egy ilyen felismerés után? Egyáltalán mit lehet kezdeni a táncnélküliséggel egy táncos előadással?

Másodikként Gera Anita hódítja majd meg a nézőket Meztelen majom című előadásával, melyet nagyon nehéz szavakkal leírni. A nagybetűs művészet jelenik majd meg itt tánclépésekkel, klasszikus, modern és teljesen absztrakt művészeti elemekkel kiegészülve.

Az est zárását a Vasas Művek vállalta magára, akik EXIsT című előadásukban felvetik a nagy kérdést: vajon mit jelent nőnek lenni a modern társdalomban? A kérdésre két nő, két külön individuum keresi majd táncos formában a válaszokat, hol egymástól teljesen függetlenül, hol egymás relációjában.

Lesznek ők barátok, testvérek, riválisok, miközben nyers őszinteséggel és humorral átitatva ismerhetjük meg a kérdéses témakört. Mindezt természetesen a tánc nyelvén, erőteljes vizualizációval és zenei háttérrel, benne a zaklatottsággal, a gátlástalansággal és az erotikus túlfűtöttséggel.