Programok Siófok közelében: Együtt.Újra. fotókiállítás Veszprémben

A Veszprémi Civil Ház és a Pannon Köztér jóvoltából igazán különleges elfoglaltságot szerezhetnek maguknak a siófoki programok kedvelői november 17. és november 23. között, lévén a kérdéses helyszínen egy különleges vándorló fotókiállításra kerülhet majd sor.

A kérdéses esemény az újraindult civil közösségi élet legszebb pillanatait szeretné felidézni Együtt.Újra. címmel, mely a Nemzeti Ifjúsági Tanács a Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával került a középpontba.

A fotópályázat célja az volt, hogy az emberek, az indulók megmutathassák, hogy milyen sokféle, színes és értékteremtő programokkal lehet újra megerősíteni a közösségi életet, illetve milyen kezdeményezések indultak útnak a múltban ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson.

A pályázatra közel száz pályamű érkezett be, amiből a zsűri a három dobogós mellett kiválasztotta a húsz legjobban sikerült fotót is, melyek most egy vándorkiállítás részeként járják körbe az ország összes megyéjét, ezen a héten pedig éppen Veszprém kapta a központi szerepet.

A program részeként 18 és 35 év közötti személyek vehettek részt maximum egy-egy fotóval, köztük leginkább fiatalok, melyek valamilyen civil szervezet programján, illetve valamilyen közösségi eseményen készültek.

A pályázat első díját Bíró Benedek vehette át Újra kerek a világ című képével, és míg a dobogó második fokára Doszpoly Roland állhatott Gyereknapi öröm című képével, a harmadik díjat Fodor Alexandra Felszabadultság című fényképe nyerte el, melyek mind megtekinthetők lesznek a kiállításon.