Programok Siófok közelében: Élet.történetek.hu – A mi Józsink / Erzsike

A minőségi és különleges színházi előadások kedvelőinek érdemes lehet november 30-án, hétfőn este ellátogatni siófoki programok mellett a veszprémi Petőfi Színházba, ahol egy igazán eredeti bohózatot állítanak színpadra zseniális színészek és Jászai-díjas rendezők.

Az Élet.történetek.hu – A mi Józsink / Erzsike címre keresztelt előadás Lengyel Anna nevéhez köthető, aki egész életében megszállottan gyűjtötte a legkülönfélébb kisemberek emlékezetes, humoros, gyakran tanulságos történeteit, melyek közül több is megtalálható ebben az előadásban.

A mi Józsink / Erzsike alcíme, azaz a „két himnusz az élethez” mindent elmond erről a különlegességről, melynek rendezői a Jászai-díjas Keresztes Tamás, valamint a szintén Jászai-díjas Pelsőczy Réka voltak.

A kérdéses előadás egyik fő kérdése, hogy mire van szükség ahhoz, hogy egy gyakorlatilag állati sorban tartott ember eljuthasson oda, hogy egy saját Mercedest vezethessen, és hogy ha elérkezik az ideje, akkor ő parancsolhasson annak, aki eddig megkeserítette az életét, főnöke és vezére is volt.

A történet egyfajta privát történelmet mesél el nekünk, beleszőve Kelet-Európa újkori történelmét, annak minden fintorját, ezzel szemléltetve, hogy mekkorát fordulhat körülöttünk a világ. Persze ez csak a sztori egyik oldala!

A másik egy hétköznapi parasztasszonyról szól, aki bármeddig elmegy azért, hogy megmenthesse gyermekét a szinte biztos haláltól, amihez nemcsak elképesztő hitre, hanem némi csodára is szükség lesz, na meg persze néhány kisfröccsre, ha szükséges.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!