Programok Siófok közelében: Életre szóló filozófia előadás

Bizonyos időközönként mindenkinek szüksége van arra, hogy elmélyedjen egy kicsit önmagában, elgondolkozzon a világ dolgairól és megpróbálja megmenteni mindazt, ami körülötte zajlik. A siófoki programok részeként most egy célzott előadás részeként mélyülhetünk el ezekben a tulajdonságokban.

Legalábbis abban az esetben, ha április 6-án, szerdán este 18 és 20 óra között ellátogatunk Veszprémbe, ahol a Kávé- és Teaház az Íródeákhoz eseményen egy Életre szóló filozófia című előadást és beszélgetést hallgathatnak meg hetente az érdeklődők, így akár visszatérő formában is részesei lehetünk az eseményeknek.

A hetente zajló előadások és beszélgetések során az élet legfontosabb és leglényegesebb kérdéseit járhatjuk körül, méghozzá a keleti és a nyugati világok legnagyobb bölcseinek nyomdokain járva, azok hagyatékaira építve, mindezt elegyítve a résztvevők saját élettapasztalataival.

A sorozat részeként három főbb témakört érinthetünk a helyszínre látogatva, melyek mindegyike nagyon fontos a harmonikus és kiegyensúlyozott élethez. Az első, hogy miként válhatunk erősebbé, jobbá és boldogabbá ebben a szürke és megsavanyodott világban? A második, hogy milyen elemekre és szemléletmódra van szükség egy jó közösség kialakításához? A harmadik pedig, hogy miként alakítsuk jövőnket?

Az alapvető témák kitárgyalása mellett különféle egyszerű gyakorlatok is előtérbe kerülnek, melyek nemcsak kapcsolódnak az ismert témákhoz, illetve hagyományokhoz, hanem mindemellett abban is segítenek, hogy megerősítsék a természetes képességek erősítését. Hogy melyek ezek? Például a képzelet, az emlékezet, a figyelem, a koncentráció, az akarat vagy az érzelmi folyamatok feletti uralkodás.