Programok Siófok közelében: élményséta a Varázserdőben

Bár az egész országot lezárták, valójában azonban még mindig lehetőség van arra, hogy a megfelelő biztonsági előírások és szabályok betartásával kiszabaduljunk a természetbe, így a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni emiatt a hétvégén a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüredre.

Március 14-én, azaz vasárnap délután 14 óra magasságában ugyanis tavaszi élménysétára kerül sor a káptalanfüredi Varázserdőben, melyen bárki részt vehet, aki szeretne erdei környezetben, igazán csodálatos helyszíneken kikapcsolódni egy kicsit, méghozzá egy csendes, nyugodt séta részeként, aminek során többször is megáll majd a menet.

Nem véletlenül, hiszen a vezetett túra során több gyakorlattal is lehetőségünk nyílik arra, hogy kapcsolódjunk a természethez, melyeket ráadásul megosztó körök kísérnek, így aki szeretné, az elmondhatja, hogy miként érezte magát az egyes gyakorlatok során, illetve mit tapasztalt közben.

Az élményséta legalább négy jelentkező esetén valósul meg, azonban a jogszabályok értelmében a vezetővel együtt maximum 10 főig kerül megrendezésre. Emiatt a részvétel minden esetben jelentkezéshez kötött, a szervezők pedig azt javasolják, hogy csak 14 éves kor feletti jelentkezők induljanak a túrán, akik a slowflowwalks@gmail.com e-mail címen adhatják le jelentkezésüket.

A káptalanfüredi Varázserdőbe invitáló sétához az érkezők a településen, a Tábor és a Halacs utca kereszteződésében találkoznak majd. Innen indulnak el a közepes nehézségű sétára, melynek időtartama nagyjából két és fél óra lesz, méghozzá 3 kilométeres hosszúság mellett.

A sétán mindenki a saját felelősségére vehet részt, így a károk, balesetek és egyebek miatt a szervezők nem vállalják a felelősséget, sőt a megfelelő öltözet kiválasztására egyaránt felhívták a figyelmet, lévén az időjárásnak megfelelő cipő és ruházat megléte kötelező lesz.