Programok Siófok közelében: Eötvös-napok Veszprémben

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére egy egészen különleges kulturális eseményre kerül sor ezen a héten Veszprém városában, amely a Balaton fővárosának közelében található, és ahol napokig Eötvös-napok várhatók, aminek részeként 2017. március 7. és március 12. között Eötvös Károlyra emlékezhetünk, méghozzá születésének 175. évfordulója alkalmából.

Az eseménysorozat indulására március 7-én, kedden 17 órától kerülhet majd sor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár harmadik emeletén megtalálható Közösségi terén, ahol az Ex Libristől a zászlós borig név alatt köszöntésre kerülnek az adományozók és általánosságban megemlékezés történik Eötvös Károlyról.

Ezt követően március 9-én, csütörtökön délután 16 órakor folytatódik majd az emléknapozás, méghozzá a Megyeház téren, ahol megkoszorúzásra kerül a Petőfi emléktábla. Március 10-én, pénteken 10 órától aztán az Alsóvárosi temetőben várható Eötvös Károly sírjának koszorúzása, ahol külön beszéddel készül az eseményre Berta József, Mezőszentgyörgy polgármestere.

Délután 15 órától aztán a megyei könyvtár Kisfaludy Termében folytatódik a megemlékezés, ahol a dr. Praznovszky Mihály által szerkesztett könyv, avagy a Krúdy Gyula: Aranytükrös kávéházban (Írások Eötvös Károlyról) című alkotás bemutatójára kerülhet sor. 17 órától ezt követően a Kisfaludy Teremben az úrkúti Csillagászati Klub bemutatója és előadása következik, de ugyanekkor a 3. emeleti közösségi térben kezdődik az 5 órai tea névre hallgató könyvklub, melynek vendége Szilasi László, beszélgetőpartnere pedig Pintér Viktória lesz, a Sziveri János Intézet munkatársa.

Az Eötvös-napok természetesen hétvégén is folytatódnak, így március 11-én, szombaton délután 15 órakor Mezőszentgyörgyön várható koszorúzás és emlékműsor az Eötvös Károly szobornál, majd utána a helyi könyvtárban várható előadás dr. Praznovszky Mihálytól. Másnap délelőtt 11 órától aztán sor kerülhet majd a hagyományos Eötvös piknikre is.