Programok Siófok közelében: Észt Gasztronómiai Napok Veszprémben

Az észt ételek és kultúra kedvelőinek nagyszerű hír, hogy 2016. szeptember 1-jét követően egészen szeptember 4-ig, a siófoki programok szerelmeseinek legnagyobb örömére ismét megrendezésre kerül az Észt Gasztronómiai Napok névre keresztelt eseménysorozat Veszprémben, az Oliva Hotel és Étteremben, méghozzá az észt Polpo Étterem jóvoltából, ahol négy teljes napon át ismerkedhetünk az északi népek gasztronómiájával.

Az Észt Gasztronómiai Napok lényege, hogy Veszprém városa is csatlakozzon a finnugor kulturális főváros rendezvénysorozathoz, aminek részeként a város lakói, illetve a környékre látogatók az észtek gasztronómiájával ismerkedhetnek meg. Hogy a helyiek valóban igazi autentikus ízeket kóstolhassanak meg a kérdéses esemény keretein belül, a gasztronómiai esemény során. Tartu egyik legkiválóbb étterméből, a Polpóból érkezik egy fiatal főszakács Veszprémbe, Mario Johanson, méghozzá az ottani gasztronómiai vezető, Diana Treier társaságában, hogy garantáltan a legjobb formában kaphassák a helyiek a legfinomabb észt ízeket.

Mario Johanson kapcsán annyit érdemes tudni, hogy az egyik legfiatalabb észt séf, aki korának egyik legnagyobb tehetségeként már 2008 óta dolgozik a szakmájában, 2012-től pedig éppen Tartuban, Veszprém testvérvárosában.

Polpo, avagy az étterem, ahol Mario 2015 óta főszakács, azon túl, hogy Észtország 50 legjobb étterme között található, mindemellett egy igazi sajátosság is egyben, hiszen a tengeri és a helyi alapanyagokat keveri a skandináv konyhával, mindezt kreativitás, innováció és a modern konyha képviseletének társaságában.

A finom ételeket természetesen tematikus kísérőprogramok és egyebek is kísérik majd!