Programok Siófok közelében: Eupolisz Világjáró Club online kiadás

A koronavírus-járványnak köszönhetően a siófoki programok tekintetében is rengeteg változás állt be, és miközben rengetegen megpróbáltak alkalmazkodni a helyzethez, lassacskán azért minden visszatér a régi kerékvágásba.

Az Eupolisz Világjáró Club például megszakítás nélkül üzemelt, így akinek megtetszett a januárban elindított eseménysorozat, az egyetlen eseményről sem maradt le, elegendő volt csak online, az Eupolisz hivatalos Facebook-oldalán keresztül követni az eseményeket, ahol az összes előadást megtartották.

Pontosan így lesz ez majd május 27-én is, szerda este 19 órától ugyanis másfél órán át várja az érdeklődőket a veszprémi Tranzit Café helyett a virtuális térben az Eupolisz Világjáró Club online kiadása, aminek részeként Indonéziában tehetünk majd egy óriási kirándulást, olyan szemszögből ismerkedve a kérdéses országgal, amilyenre még nem volt példa.

Bár a fizikai előadások szünetelnek, a digitális prezentációk azonban ugyanolyan kiemelkedő élményt tudnak nyújtani, ezáltal ugyanúgy megismerhetjük Indonézia életét, lakóinak mindennapjait, illetve a kérdéses régió főbb nevezetességeit, ami az óriási szigetvilág esetében különösen sok érdekességgel kecsegtet.

Dr. Kozári Karina előadásában így megpróbáljuk bejárni virtuálisan a hatalmas országot, a rengeteg különálló szigetet, miközben felfedezzük a különféle természeti és kulturális titkokat – természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen az óriási ország megismerése akár évekbe is telhet.

Az előadás természetesen Indonézia két legfőbb nevezetességére, Jáva és Bali szigeteire koncentrál majd, ezáltal megismerkedhetünk a sokszínű társadalmakkal, a kulturális emlékekkel, a gasztronómiával, de az élővilág és a gazdag természeti értékek egyaránt fontos szerepet kapnak.