Programok Siófok közelében: Falusi disznóvágás és vásár Alsóörsön

Amennyiben szeretnénk egy igazán hagyományos, mondhatni falusias és egyben családias légkörű esemény résztvevői lenni, akkor a siófoki programok részeként érdemes lesz ellátogatni a közeli Alsóörsre, ahol 2016. március 13-án egy nagyszabású disznóvágásra és vásári forgatag megrendezésére kerül sor.

A Falusi disznóvágás és vásár Alsóörsön névre keresztelt esemény egy kimagaslóan jókedvű, vidékies jellegű disznótoros lesz, amelyen garantáltan egy jót ehetünk és szórakozhatunk is majd.

Az alsóörsi faluközpontban megrendezésre kerülő fesztiválra a hosszú hétvége vasárnapi napján kerül sor, amelynek középpontjában az egykori disznóvágási hagyományok felelevenítése mellett sok kerül a jobbnál-jobb disznótoros ételek elkészítésére is, amelyeket természetesen bárki meg is kóstolhat majd.

Lesz itt orjaleves, sült kolbász, hurka, de ezen túl a helyi termelők és kézművesek is kirakodnak majd, hogy vásári hangulatban kínálják finomabbnál-finomabb és szebbnél-szebb portékáikat.

Az eseményen minden lesz, ami a jó hangulathoz csak szükségeltetik, ezáltal a régi hagyományhoz híven rigmusokat kántáló kisbíró, néptáncosok, énekesek, népzenészek, valamint vicces versenyszámok is, így asszonycipelésben vagy kolbászevő versenyben egyaránt megmérkőzhetnek majd a vállalkozó kedvű férfiak.

Lesz továbbá tombola, kolbászkészítő verseny, valamint egy igazi különlegesség is meghonosításra kerül. Miután ugyanis Alsóörs a vörös kő hazájának tekinthető, a közkedvelt, többnyire franciák által játszott középkori játék, a petanque mintájára az eseményen kerül megrendezésre az ország, sőt talán az egész világ első vörös kő-hajító versenye.