Programok Siófok közelében: faluszépítő nagytakarítás Felsőörsön

Ha szeretnénk valami helyes dolgot cselekedni ebben a járványhelyzetben, és szívesen mozognánk a szabad levegőn, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni március 19-én a Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő Felsőörsre, ahol hatalmas faluszépítő nagytakarítás vár majd ránk.

Minderre ráadásul nemcsak pénteken, hanem egész hétvégén lehetőségünk nyílik. Ennek az oka részben az, hogy a falu és környéke teljesen megtisztulhasson és csodálatos fényében pompázzon, másrészt pedig az, hogy a járványhelyzetre való tekintettel egyszerre nem szeretnének a szervezők túl sok embert a településre csődíteni, sőt az indulókat is a járványügyi intézkedések betartására szólítják fel.

Ennek megfelelően az önkormányzat dolgozói csak távolról koordinálják majd az önkénteseket, akik egy szabadidős célzatú sétával egybekötött, kötetlen útvonalú szemétszedésen vehetnek részt, miközben mindenki maga döntheti el, hogy pénteken, szombaton vagy inkább vasárnap csatlakozik az eseményhez.

A vészhelyzetre való tekintettel az önkormányzat kérése, hogy az érkezők vagy a vállalkozókedvűek ne veszélyeztessék egymást, emiatt ne vegyüljenek, egy-egy család vagy társaság tehát egy utcarészt, egy területet vagy egy erdősávot vállaljon be, ami részben korlátozás, de azt nyilván senki sem tilthatja meg, hogy a kijelölt régió megtisztítását követően ne lehessen szabadon felfedezni a környéket.

Ételt, italt és az időjáráshoz illeszkedő öltözetet mindenkinek magának kell biztosítania, azonban szemeteszsákot, valamint kesztyűt természetesen az önkormányzat nyújt a résztvevőknek, akik a konyvtar@felsoors.hu e-mail címen jelentkezhetnek a faluszépítő akcióra.