Programok Siófok közelében: farsangi rajzpályázat a retro jegyében

Sajnálatos módon a járványhelyzet miatt idén a farsang sem úgy alakul, ahogyan azt a korábbi években megszokhattuk már, hiszen nem lehet gyülekezni, sőt az iskolákban is csak kis létszámban lehet ünnepelni az eseményt, éppen emiatt most a siófoki programok részeként farsangi rajzpályázat indul a legkisebbek számára.

A Balatonszárszói József Attila Művelődési Ház szervezésében induló eseményre bárki nevezhet 2021. február 21-ig, a lényeg az, hogy a gyermekek által tervezett, megrajzolt és kivitelezett álarcokat el kell juttatni a művelődési ház postaládájába, méghozzá név és életkor megjelölésével.

Az elkészült művekből a művelődési ház dolgozói kiállítást készítenek majd, amit természetesen bárki meg is tekinthet a jövőben, ehhez azonban el kell látogatni az intézményhez, ahol az ablakokba lesznek kiragasztva a legjobb pályaművek, de a résztvevők mindegyike egy kis meglepetésben részesül majd.

Ezen felül a művelődési ház a retro jegyében online farsangi jelmezversenyt is hirdet, aminek részeként nem az lesz a cél, hogy új jelmezeket készítsünk, sokkal inkább az, hogy előkeressünk múltból egy vicces, ötletes vagy éppen valami másért különleges fényképet, melyen a beküldő látható sok-sok évvel ezelőtt.

Utóbbi versenyre a szarszomuvhaz@gmail.com e-mail címen lehet regisztrálni, a jelentkezők pedig abban a tudatban adják be fotóikat és műveiket, hogy nyertes pályázat esetén nevüket az intézmény Facebook oldalán nyilvánosságra hozzák majd