Programok Siófok közelében: Fenntarthatóság mindenKOR

Egy igazán különleges eseményen vehetnek részt a siófoki programok kedvelői a Föld napja alkalmából abban az esetben, ha ellátogatnak a Balaton fővárosának közelében fekvő Veszprémbe, ahol Fenntarthatóság mindenKOR név alatt egy kétnapos, hovatovább rendkívül átfogó eseményre kerülhet majd sor.

A kétnapos program április 21-én és április 22-én kerül megrendezésre, méghozzá a Gyere a völgybe és gondold újra! név alatt, ami egy rendkívül egyedülálló esemény lesz Veszprémvölgyben, méghozzá a VKSZ Zrt. és partnerei szervezésében, akik a fenntarthatóság jegyében valósítják meg ezt a különleges programot.

Az esemény üzenete szerint minden korban, de főleg a jelenben páratlanul fontossá váltak az erőforrások, amelyek megőrzése és okos kihasználása manapság alapvetően lényeges bolygónk védelme érdekében. Ezáltal nemcsak takarékosabb magatartásra van szükségünk, hanem ezen túlmenően lényegesen hatékonyabb energiafelhasználásra is.

Bár a megújuló energiaforrások karnyújtásnyira vannak – és mindig is csak ennyire voltak – tőlünk, azonban még mindig nagyon lassan épülnek be a mindennapjainkba.

Fenntarthatóság mindenKOR

Ennek a folyamatnak a gyorsítását is elősegíti a Fenntarthatóság mindenKOR névre keresztelt diák- és családi nap, aminek során nemcsak megismerkedhetünk a téma kapcsán a világ helyzetével, hanem választ kaphatunk olyan alapvető kérdésekre is, miszerint a környezeti, gazdasági és a társadalmi szinteken miként tudjuk a leghatékonyabban megvalósítani a fenntarthatóságot.

Ennek fényében részt vehetünk egy zöld jövő kiállításon, megismerhetjük az energiamalmok, az ökomaták és a földmentés koncepcióját, láthatunk naptávcsövet, de kipróbálhatjuk a népi játékudvart, a fűnyírólovaglást, sőt bolhapiacon is részt vehetünk.