Programok Siófok közelében: A folyón túl Itália vár az Orlai Produkció előadásában

Ismét egy igazán különleges előadás várja a siófoki programok kedvelőit a Balaton fővárosának közelében megtalálható Balatonföldváron, ahol a Kultkikötő részeként augusztus 19-én, avagy szerdán az Orlai Produkció előadásában egy izgalmas színdarabot tekinthetnek meg a nézők A folyón túl Itália címmel. Az előadás eső esetén másnap, augusztus 20-án, csütörtökön este fél 9-kor kerül megismétlésre.

A folyón túl Itália vár egy vérbeli komédia, amelynek főszerepében négy, félig olasz, félig amerikai nagyszülőt találunk, akik minden vasárnapi ebédkor reménytelenül várják haza unokáikat a mindig pezsgő és nyüzsgő New York városából. Bánatukat mindig együtt élik meg, azonban ha összejönnek, el is feledkeznek a búról, hiszen egy olasz nyugdíjasnál csak egyvalami rosszabb: négy olasz nyugdíjas.

Az olasz tébolyban aztán jön a váratlan fordulat, amikor megjelenik Nick, az egyik unoka, aki alapvetően változtatja meg Joe Dipietro komédiáját, amely a szokványos generációs különbségekre épül fel, hiszen míg az időseknél az első mindig a család, addig a fiatalabbaknál ez már koránt sincs mindig így.

A négy színész fergeteges összjátékkal és dialógusokkal, szinte egymásnak passzolgatja a humoros mondatokat, egyfajta szívmelengető, ám mégis kissé melankolikus légkört varázsolva a színpadra.

Mindezt természetesen olyan nagyszerű magyar színészek tolmácsolásában láthatjuk majd a színpadon, mint Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Szabó Éva vagy Cseh Judit. Joe Dipietro színdarabját Zöldi Gergely fordította át magyarra, a producer Orlai Tibor, a rendező Znamenák István volt, és míg a díszletet a direktor, valamint Szalai József tervezték, a jelmezekért Cselényi Nóra volt a felelős.