Programok Siófok közelében: a Fonyódi Kolbászfesztivál

2016. február 5-e és február 7-e között a siófoki programok kedvelőinek mindenképpen érdemes lesz ellátogatnia Fonyódra, ahol a Balaton és a régió egyik legnagyobb téli gasztronómiai eseménye veszi kezdetét az előttünk álló hétvégén.

A Fonyódi Kolbászfesztivál az idei esztendőben is kulináris élmények garmadáival várja az ínyenc falatok kedvelőit, így a Fonyódi Városi Sportcsarnok ismét dugig lesz ízletes kolbászokkal és még ízletesebb pálinkákkal, amelyeket főként helyi termelők hoztak el a helyszínre.

Az eseményen természetesen idén sem maradnak majd el a különféle gasztronómiai versenyszámok, így például amatőr és profi böllérek egyaránt megmérettethetik majd magukat a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő versenyen.

A fesztivál megnyitójára február 5-én, délután 16 órakor kerül sor, amit ezt követően egy hagyományos látvány-disznóvágás követ, de a nap során kreatív gyermek kézműves kiállításra – természetesen kolbászokból –, Gasztro Show-ra, a Dió Banda és a Fonyódi Betyárok előadására, este pedig a legendás Lord zenekar koncertjére is számíthatunk.

Szombaton már a délelőtti óráktól indulnak majd a programok, így a helyi és a környékbeli néptánc egyesületek és dalkörök mellett még kora délután fellép az UFO és a Fáradó együttes, de sor kerül a Megarox operett előadására is, valamint tombolahúzásra értékes nyereményekkel. Az igazán nagy dolgok természetesen ezúttal is este történnek majd, így 7 órakor előbb Csepregi Éva, majd 8 órától Dévényi Tibi bácsi retro bulijának örülhetnek az egybegyűltek.

Vasárnap aztán egy szolid kis lezárás következik, ezáltal délelőtt sor kerül a Balatoni Települések Kolbásztöltő Bajnokságára, aminek délután várható az eredményhirdetése, de még előtte egy meglepetés fellépőnek örülhetnek majd a helyszínre látogatók.