Programok Siófok közelében: fotókiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban

Amennyiben különleges és speciális események részeseivé szeretnénk válni a siófoki programok mellett, akkor érdemes lehet a Balaton fővárosa mellett ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol január első napjain rengeteg különleges tárlat várja aktívan a látogatókat.

Már csak január végéig marad például a Laczkó Dezső Múzeumban (Veszprém, Erzsébet sétány 1.) Répássy Zsolt fotókiállítása, mely Pásztorélet a XXI. században egy rendkívül érdekes témát jár körül, illetve örökít meg egy átfogó fotósorozat keretein belül.

A fényképes kiállításon lehetőségünk nyílik megismerni a modern pásztorok életét és mindennapjait, hiszen a pásztorszakma ma is létező jelenség, noha inkább egy életforma és hivatás, mint valódi munka. A kiállítás keddtől-szombatig 10 és 18 óráig látogatható a hónap végéig.

Kincsek utak mentén címmel egy másik kiállítást is lehetőségük nyílik megtekinteni a látogatóknak a Laczkó Dezső Múzeumban, ahol február közepéig marad látogatható az a különleges tárlat, melynek középpontjába a legkülönfélébb közösségi régészeti kutatások alkalmával előkerült leletek és műtárgyak kerültek kiállításra a megyéből.

Bár a tárlaton bemutatott tárgyak rendszerezve lett korszak és téma alapján, azonban az összeállítás során egyáltalán nem volt szempont, hogy kizárólag egy adott időszakra koncentráljon ez a különleges bemutató, melynek igazán speciális elemei is akadnak.

Itt látható ugyanis először az a különleges, több mint 100 darabból álló, legalább 3500 éves kincslelet, ami akkor került elő Takácsiban, amikor a 83-as számú út legújabb nyomvonalait kezdték el feltárni.