Programok Siófok közelében: futóverseny Balatonalmádiban

Szerencsére közel sem marad el minden egyes futóverseny a vírushelyzet miatt, éppen ellenkezőleg, Balatonalmádiban április 9. és április 11. között megrendezésre kerül az UKKO UltraRun, mely a siófoki programok mellett professzionális formában kínál elfoglaltságot a mozgás szerelmeseinek.

A korábbi jó hangulatú futóversenyek mintáját követően ugyanis az UKKO UltraRun Tóth Sándor főszervezésében és Pignitzky Péter versenybíró segítségével lehetőséget ad arra, hogy többféle távolságban és időtartamban teljesíthessük az 1768 méteres körpályát, ahol akár két napon keresztül is róhatjuk a köröket egyedül vagy csapatban.

A versenyszámok között ugyanis lesznek olyanok, melyek az időtartamra mennek rá, így 6 óra, 12 óra, 24 óra vagy 48 óra alatt kell teljesíteni a legjobb időt, miközben indulhatunk maratonon és félmaratonon, sőt teljesíthetünk 50 kilométeres és 50 mérföldes távot is. Közkívánatra idén is lesz 10 kilométeres szakasz, ahol a leggyorsabb versenyzők tehetik próbára tudásukat.

Lényeges, hogy bár a verseny nevezési díjakhoz kötött, azonban amennyiben szeretnénk túllépni az amatőr ligán, vagy eleve profiként indulunk neki a megmérettetésnek, akkor érdemes a legjobb eredményre hajtanunk, hiszen ezek felkerülnek a DUV adatbázisába.

Fontos, hogy a futóverseny a járványhelyzetre való tekintettel a lehető legnagyobb biztonsági előírások mellett, állandó tesztelések, hőmérés társaságában, valamint távolságtartással kerül megrendezésre, így a szervezők eleve úgy állították össze az esemény minden elemét, hogy ezek a feltételek betarthatók legyenek.