Programok Siófok közelében: Garda Fesztivál Tihanyban

Idén is megrendezik Tihanyban 2016. november 4. és november 6. között a Garda Fesztivál néven ismert eseménysorozatot, amely a siófoki programok kedvelőinek nagy örömére a Balaton fővárosától is elérhető közelségben található.


A Garda Fesztivál keretein belül a régi halászok beszámolói alapján kerül felelevenítésre, hogy miként is fogták egykoron ezt a különleges apróhalat, aminek a városban volt a legnagyobb hagyománya, hiszen az úgynevezett „látott hal” még a település címerében is helyet kapott.

A fesztivál több mint egy évtizeddel ezelőtt került megrendezésre először, és azóta töretlen népszerűséggel, illetve rendszeres időközönként várja az érdeklődőket, mint a Balaton-felvidék egyik legnagyobb szezonzáró eseménye, amivel nemcsak a szórakoztatás volt a szervezők célja, hanem az is, hogy felelevenítsék egy kicsit a település jelentős horgászmúltját.

Persze messze nem csak erről szól a Garda Fesztivál, hiszen a hagyományőrzésnek és a gasztronómiának egyaránt fontos szerepet szántak, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy az elmúlt néhány évben nagyon sok kulturális program várta az ide látogatókat, ezáltal a Gardália néven is emlegetett eseményen olyan hírességek léptek fel, mint Horváth Charlie, a Nox vagy a Muzsikás együttes.

Természetesen a szervezők mindig teret engedtek az amatőr művészeti együtteseknek is, hovatovább a gyermekműsoroknak, a kézműves foglalkozásoknak és a zenés-táncos műsoroknak egyaránt komoly szerepet szántak. A

rendezvénynek 2009 óta díszvendég települése is van, a nagy siker pedig elsődlegesen annak köszönhető, hogy a szervezők szorosan együttműködnek olyan kiváló partnerekkel, mint a Vynitores Tichonienses Borlovagrend, a Bencés Apátság, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, a BAHART, de nagyon sok segítség érkezik a szervezőknek a helyi polgárőröktől és a falugondnokságtól is.