Programok Siófok közelében: gasztrofotó előadás és workshop Veszprémben

Egy igazán különleges esemény várja azokat a siófoki programokért rajongókat, akik hajlandóak elutazni a közeli Veszprémbe, ahol június 1-jén, este 18 és 19:30 között, a Laczkó Dezső Múzeumban (Veszprém, Erzsébet sétány 1.) egy különleges gasztrofotó előadás és workshop részeseivé válhatnak.

Az ingyenes eseményen Szebényi Éva, a Sütisdobozoom bloggere, valamint az impressionART fotósa ismerteti meg az egybegyűlteket egy hazánkban még kevésbé ismert, ámde egyáltalán nem új műfaj, a gasztrofotózás alapjaiba, annak örömeibe és technikai bravúrjaiba egyaránt.

Éva úgy álmodta meg a teljes előadást, hogy az egybe legyen kötve egy interaktív bemutatóval, miközben a közönség meg tudja tapasztalni, hogy miként is változtatható át egy teljesen egyszerű étel fotója egy vérbeli gasztrofotóvá. Az Étel/Élet Ízek és terek a gasztronómia évszázadaiból címre keresztelt előadáson a blogger és fotós beveti az elmúlt 20 évben szerzett minden tapasztalatát, hiszen kisebb kitérőkkel, de lassan 20 éve dolgozik fényképészként, 6 éve pedig saját fotós vállalkozást is üzemeltet.

Bár Éva a munkája során leginkább embereket fotóz és portrékat készít, azonban egy ideje egyre nagyobb örömet lel az otthon elkészített ételek lefotózásában.

Ennek volt köszönhető, hogy jobban beleásta magát a gasztrofotózás világába és sajátosságaiba, ezáltal portfóliójában egyre több ételfotó jelenik meg, amihez Sütisdobozoom név alatt egy blogot is alapított pár hónappal ezelőtt, hogy ki tudja élni a sütemények, valamint a fotózás iránt érzett szenvedélyt. Az oldalon így nemcsak recepteket találhatunk különféle édességekről, hanem csodálatos képeket is szemügyre vehetünk az egyes ínyencségek kapcsán.