Programok Siófok közelében: Geoséta a veszprémi Benedek-hegy körül

Ha a hirtelen beköszöntött jó időt te is a szabadban töltenéd, akkor a siófoki programok részeként érdemes lehet március 25-én, avagy most szombaton Veszprémbe látogatnod, ahol a Víz világnapja alkalmából egy különleges geosétán vehetnek részt az érdeklődők délelőtt 10 és 12 óra között a Benedek-hegy körül.

A mindössze kétórás időutazás során egy nagyon kényelmes kis sétával a résztvevők körbejárhatják a Vár- és Benedek-hegy környékét, amivel megismerhetik a Bakony-Balaton UNESCO Geopark fővárosát.

Az út során főként a csodálatos és egyedi Séd patak kapja a központi szerepet, amely az egykori Tethys-tenger hullámverését idézve mesél nekünk arról, hogy miként alakította ki például Veszprém városképét, valamint az ősi tengeraljzaton a dolomit képződéseket.

A séta során meghallgathatjuk továbbá, hogy mit is mesél nekünk az épített környezet, de a szervezők kedveskednek egy kicsit az ősmaradványok rajongóinak is, így a szerelmesek lakatgyűjteményén felül csiszolt burkolatban lehet szemügyre venni igazi ammoniteszeket.

A geológiai emlékek felkutatásán túl a túra során szóba kerülnek majd a legfontosabb és legkülönfélébb kultúrtörténeti események, a séta után pedig garantált, hogy minden résztvevő egészen másként tekint majd a Sédre, a Benedek-hegyre, sőt mi több, egy átlagos kőkerítésre is.

A sétán bárki részt vehet, aki március 25-én, szombaton 9:45-ig megjelenik a Pajta utca 7. előtti Pajta Kisvendéglő előtt. A séta hossza 1,5 kilométer, nehézsége pedig könnyed, így akár gyermekek számára is ideális választás.