Programok Siófok közelében: Gizella Napok 2015 Veszprémben

Siófok egyik legközelebbi nagyvárosa – ami szintén egész évben érdekes és izgalmas programokat kínál a siófoki programok kedvelőinek – Veszprém, ami állatkertjével, rengeteg látnivalójával, barátságos környezetével és természetesen eseményeivel is vonzza a Balaton fővárosában pihenőket.

Az egyik ilyen közeli esemény az immáron évenkénti rendszerességgel májusban megrendezésre kerülő veszprémi Gizella Napok, ami egy elragadó összművészeti fesztiválként a kortárs magyar művészeti ágak teljes repertoárját képes bemutatni és hűen prezentálni az érkezőknek.

A Gizella Napokra, avagy a veszprémi művészeti fesztiválra 2015-ben május 6-tól május 10-ig kerül sora város több pontján, ezáltal a megyeszékhely egy igazán nyüzsgő csomóponttá változik erre a hosszú hétvégére, és további jó hír, hogy a programokat bárki szabadon, ingyen látogathatja és csodálhatja majd.

Gizella_napok

Változatos programok várják majd az érkezőket például a Vár műemlékei körül, ahol a kulisszák között családi- és gyermekprogramok, koncertek, valamint fergeteges középkori várjáték is várja az érkezőket.

Természetesen nem marad változatos programok nélkül az Óváros tér sem, ahol többek között egy össznépi jelmezes történelmi felvonulás mellett több napos kirakodóvásár, valamint tartalmas irodalmi műsorok ígérnek kikapcsolódást.

A kiváló programok mellett természetesen az érkezők folyamatosan kóstolgathatják majd a környék, de főként a Balaton felvidék ízletesebbnél-ízletesebb borkülönlegességeit, miközben a helyi gasztronómia sajátosságait is szabadon felfedezhetjük.

Mindeközben természetesen Veszprém további látnivalói is várnak ránk, ezáltal például a minden családos által kedvelt, illetve jelenleg is alapos megújulás alatt álló állatkert.