Programok Siófok közelében: Gizella napok Veszprémben

A szokásoknak megfelelően idén is Boldog Gizellára, Szent István bajor születésű feleségére emlékezhetünk ezekben a napokban, ha a siófoki programok kedvelőiként Veszprémbe látogatunk. Miután a városhoz nagyon komoly szálak fűzték az egykori királynét, egészen természetes, hogy a környéken élők megemlékeznek róla, és bár a Gizella Napok hétköznap is tartanak, de a tartalmasabb programok inkább hétvégéken várhatók.

Így például május 12-én, avagy most szombaton a Dubniczay-palotában, délután 16 órakor Az elveszett királylány nyomában című előadást tekinthetjük meg, amit a Bazilika altemplomában 18 órától egy speciális kiállítás megnyitó követ majd, amelynek középpontjába Gizella királyné került, a veszprémi székesegyház alapítója.

A kiállítások mellett természetesen koncertek és egyebek is várják majd az érdeklődőket, így a Színházkertben 20 órakor előbb a Moszkva tér, majd 22 órakor a #sohavégetnemérős a Wellhello film kerül vetítésre, míg az Óváros téren 19 órakor a Blahalousiana zenekar koncertjére, 21 órakor pedig a Magashegyi Underground fellépésére lehet számítani.

Másnap, avagy május 13-án már reggeltől várják programok az érdeklődőket egész napos népművészeti kirakodóvásárral az Óváros téren, valamint Zöld Marci játéktérrel a Hangvilla előtti téren.

A nap folyamán aztán 14 órakor a Mardi Gras Jazz Band koncertje következik, amit Bolba Éva és a JAZZterlánc gyermekkoncertje követ, de lesz még itt napközben Sena lemezbemutató koncert, sőt a Hangvilla előtti téren 17 óra után Farkasházi Réka és a Tintanyúl különleges koncertes előadását tekinthetjük meg.

18 órakor aztán indul a jelmezes felvonulás, majd a Gizella-díjak átadására is sor kerül, amelyen ünnepi beszédet mond Esztergályos Cecília, Jászai Mari-díjas színésznő.