Programok Siófok közelében: Gizella Napok Veszprémben

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezik Veszprém városában a Gizella Napok névre keresztelt eseménysorozatot, amelyen a siófoki programok kedvelői 2016. május 2-tól egészen május 8-ig bezárólag vehetnek majd részt, méghozzá változatosabbnál-változatosabb és különlegesebbnél-különlegesebb események társaságában.

A Gizella Napok idén már 25. alkalommal kerül megrendezésre, ennek megfelelően jubileumi eseményről van szó, amelynek középpontjában ezúttal is az utánozhatatlan Gizella és István zenés történelmi játék áll, amelynek részeként autentikus formában ismerhetjük meg a magyarság ezeréves múltját, illetve István király és Gizella királyné egy kicsit kiszínezett történetét.

Az egyhetes programsorozat középpontjába így ismét főként a magyarságtudat és a hagyománytisztelet került, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy külön Finnugor udvar mellett néptáncos flashmob kiállítás, irodalmi piknik, de még kézműves foglalkozások és kézműves vásár is várja az érdeklődőket.

Ezen túlmenően a Gizella Napok jóvoltából lesz 3D mozi, szabadtéri festészeti akció, ezen túlmenően pedig könnyű- és komolyzenei akciók is, de a történelmi vonulat jegyében korhű jelmezes felvonulásra is számíthatnak az érdeklődők.

A szervezők természetesen ezúttal is gondoltak a legkisebb korosztályra, ennek megfelelően a változatos gyerekprogramok és foglalkozások mellett kiemelt figyelmet kap majd az eseményen az egyház is.

A 25. Gizella Napok tehát mindent összevetve idén is a kultúráról, a hagyományról, valamint az értékmegőrzésről szólnak, amelynek részeként megszólításra kerül minden korosztály és társadalmi réteg.