Programok Siófok közelében: Gong Jóga

A jóga egyike a legkülönlegesebb alternatíváknak abban az esetben, ha szeretnénk egyszerre fejleszteni és segíteni a testet és a lelket, a siófoki programok részeként pedig most lehetőségünk nyílik arra, hogy kipróbáljuk ennek egy speciális változatát, konkrétan a Gong Jógát.

A veszprémi Mangala Jóga Stúdió falai között Viczián Zoltán jógaoktató ugyanis ezt a különleges jógatípust tárja majd elénk január 28-án, csütörtökön délután, hogy lehetőségünk nyílik felismerni az ősi tudást, miszerint a gong hangrezgéseiben lenni, abban alkotni és mozogni egyet jelent az egészséggel.

A gong használata ősi kultúrákból maradt ránk, és hogy mennyire hatásos megoldásról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy még ma is rengeteg helyen készítenek ilyen speciális, 12-24 fém ötvözetéből készült harangszerű eszközöket, melyek csodálatos felhangokkal segítenek abban, hogy még mélyebbre merüljünk önmagunk megismerésében.

Nagy előnye a gongnak, hogy képes rendkívül rövid idő alatt lecsendesíteni az elmét, kizárni a külvilág zaját, ezáltal elérni egy olyan meditatív állapotot, melyben ez az eszköz óriási segítséget képvisel. Nemcsak a feldúlt lelket segíti elő, de az egyensúlyából kibillent egészségünket is vissza tudja állítani normál mederbe, miközben tisztít, regenerál, fiatalít, sőt öngyógyító folyamatokat képes előidézni a szervezeten belül.

A Gong Jóga, és úgy általánosságban a gong használata az összes ismert fizikai és lelki eredetű betegség esetén a segítségünkre siethet, pláne a jógával társítva pedig könnyedén elérhetjük a belső békénket, megtalálhatjuk a bennünk lakozó csendességet.