Programok Siófok közelében: gyerekjóga a Csacska Veszprémben

A szülők normális esetben mindent megtesznek azért, hogy gyermekeik számára mindent megadhassanak, a siófoki programok részeként pedig most lehetőségük nyílik egy igazán különleges, a testre és a lélekre egyaránt pozitív hatást gyakorló esemény részeseivé tenni az apróságokat.

Március 2-án, azaz kedden délután 17 óra magasságában ugyanis gyerekjóga foglalkozás várható a Csacska Veszprémben, melyet jól ismerhetnek már a felnőttek, hiszen rengeteg kapcsolódó eseményre került már sor ott nekik dedikálva, most pedig a gyermekek kerülnek a középpontba, méghozzá Kasza Ildikó gyerekjóga oktató közbenjárásával.

A kedden délután 17 és 18 óra között megrendezésre kerülő eseményre a járványügyi intézkedés miatt csak korlátozott számban fogadnak érkezőket, akik a Csacska-ház barátságos belső részében mozgathatják át magukat, de jó idő esetén a Csacska-kert szabad levegőjén zajlik majd az egész óra, ami sokkal jobb hatást gyakorolhat a testre.

Aki esetleg nem tudná, a jóga rengeteg jótékony hatást gyakorol az emberi testre, és ez a gyerekekre egyaránt igaz. Képes átmozgatni minden egyes porcikájukat, miközben javul a tartásuk, növekszik az állóképességük, a fizikai és a lelki teherbírásuk, mindemellett pedig az immunrendszerük is erősödik, aminek jóvoltából nehezebben betegszenek meg.

A jóga segít nekik tovább az indulatkezelésben, különféle relaxációs és légzőgyakorlatok által vezethetik le a feszültséget a legkisebbek, aminek jóvoltából megismerhetik az apróságok az elcsendesülés tudását. Ezen felül különféle koncentrációs gyakorlatok által elsajátíthatják a figyelemtartási képességet, növelhetik önbizalmukat, építhetik szociális készségeiket, oldódhatnak tanulási nehézségeik és így tovább.