Programok Siófok közelében: gyermektánc óvodásoknak

Minden gyermek imád táncolni, de legalábbis a többség határozottan, és amennyiben a siófoki programok mellett szeretnénk biztosítani nekik a lehetőséget arra, hogy kipróbálják magukat a parketten, akkor itt az idő ellátogatni a közeli Alsóörsre.

A településen megtalálható Eötvös Károly Művelődési Házban ugyanis teljesen ingyenes próbaórákon vehetnek részt a legkisebbek, az első ilyen alkalomra pedig június 1-jén, kedden kerül sor, gyakorlatilag egész délután. Nem árt azonban odafigyelni arra, hogy a szervezők turnusokban várják a táncoslábú óvodás kislányokat és kisfiúkat, mégpedig életkoruk szerint.

Ennek megfelelően 15:30 és 16:00 között a 3 évesek, ezt követően 17 óráig a 4 évesek, majd 18 óráig az 5 és 6 éves gyermekek számára biztosít táncos elfoglaltságot a Tündérkert Mozgás Műhely. Nagyon fontos, a szülőknek szóló információ azonban, hogy minden részvétel regisztrációhoz kötött.

A táncórák várhatóan júniusban és júliusban is folytatódnak, méghozzá kedden és csütörtökön délutánonként, de ha a helyzet nem változik, akkor ősztől heti egy délután, várhatóan keddenként lehet majd látogatni a kicsiknek a foglalkozásokat.

A nyár a táncórák szempontjából rendhagyónak ígérkezik. Normál esetben ugyanis az őszi, téli és tavaszi szezonban szokták tartani, azonban az elmúlt hónapok körülményei, a vírushelyzet miatt elengedhetetlen volt áttenni a nyári szezonra a foglalkozásokat.

A gyerekeknek, illetve a szülőknek már a próbaórára is fontos lesz regisztrálniuk magukat. Ehhez nem kell mást tenniük, mint üzenetben elküldeni a gyermek nevét és életkorát a tunderkertmozgasmuhely@gmail.com e-mail címre.

Lényeges, hogy a gyerekek kényelmes, mozgásra alkalmas ruhában, tornacipőben vagy vastag zokniban érkezzenek. A szülő és a kísérő ott lehet a próbán, azonban a jogszabályok értelmében csak megfelelő távolságtartás és maszkviselés társaságában.