Programok Siófok közelében: HA DÓ a Bozsik Yvette Társulat előadásában

A Tánc Fesztiválja névre keresztelt esemény részeként rengeteg különleges esemény várható a siófoki programok mellett a közeli Veszprémben, ahol május 21-én, azaz csütörtökön este 18 órai kezdettel a Bozsik Yvette Társulat tart majd egy elragadó táncos előadást.

A Veszprémi Petőfi Színházban megrendezésre kerülő esemény részeként Tadashi Endo, a németországi Göttingenben élő és mindmáig alkotó talán legnagyobb butoh táncos és koreográfus örökségét ismerhetjük meg, aki a műfaj legnagyobb mestereitől, Tatsumi Hijikatától és Kazuo Ohnótól sajátította el a stílust.

Endo már 25 éve vezeti rendületlenül Göttingenben a MAMU butoh központot, az ő tanításain és koreográfiáján alapulva érkezik el tehát Veszprémbe a HA DÓ címre keresztelt hullámmozgáson alapuló butoh előadás, melyet korábban még csak Brazíliában és Németországban mutattak be.

Most azonban Magyarországon is megtekinthetik ezt a különlegességet az érdeklődők, méghozzá a 25 éves Bozsik Yvette Társulat közreműködésével, akik egy 3 éves együttműködést realizálnak ezzel az előadással, mely a modernkori háborúk szenvedőinek és halottjainak szeretne emléket állítani.

A mintegy 70 perces előadás során olyan ismert vagy feltörekvő táncosokat láthatunk majd a színpadon, mint Hasznos Dóra, Hegedűs Zsófia, Hortobágyi Brigitta, Samantha Kettle, Krausz Alíz, Sebestyén Tímea, Frigy Ádám, Gombai Szabolcs, Indrei Ábel, Krizsán Dániel, Vati Tamás, Vislóczki Szabolcs vagy Zambrzycki Ádám.

Az ő munkájukat segítette Tadashi Endo koreográfiájára és Daniel Maia zenéjére Iványi Marcell kreatív producer, Bati Nikoletta jelmeztervező, valamint Vati Tamás látványtervező.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!