Programok Siófok közelében: Hair musical a Pannon Várszínházban

A klasszikus muiscalek kedvelőinek legnagyobb örömére, a siófoki programok mellett lehetőségünk nyílik december 27-én, azaz közvetlenül karácsony utáni vasárnap elmerülni minden idők egyik legismertebb ilyen stílusú művének színpadi változatában.

A Hair a hippimozgalom egyik korlenyomata és kordokumentuma, melyet Likó Marcell és Marton Lívia nagyszerű dalszöveg-fordításaival ismerhet meg a nagyérdemű publikum, méghozzá Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával, a veszprémi Pannon Várszínház produkciójában vasárnap délután 17 órai kezdettel.

A musical egyik főszereplője Claude Bukowski, aki behívót kap a katonasághoz azért, hogy háborúba vigyék a messzi Vietnámba. Csakhogy mielőtt bevonul, úgy dönt, megnézi a csodaszép New Yorkot, azonban belebotlik a hippimozgalom egy csoportjába, Bergerbe és barátaiba, akik teljesen megváltoztatják az életét.

Rengeteg tréfa, buli, szerelem, barátság és egyebek kísérik Claude életét, a lázadás, a szabadság mozzanata megérinti a fiút, de amikor hívja a kötelesség, el kell szakadnia új ismerőseitől. Csakhogy kínozza a szerelem, így Berger elhatározza, hogy jót tesz barátjával, így kiszökteti őt a körletből, és a helyébe lép, hogy Claude a Vietnámba repülés előtt még egyszer találkozhasson szerelmével.

Csakhogy a parancs előbb érkezik, így Bergernek kell felszállnia a repülőre és elutaznia kiképzés nélkül a háborúba, ahonnan soha nem tér haza élve… Megható, tanulságos és egyben rendkívül lázadó mű a szeretetről, a barátságról, a szabadságról, a hetvenes évek Amerikájáról!

Mindez ráadásul nagyszerű szereposztásban, olyan színészekkel és színésznőkkel, mint Kékesi Gábor, Horváth Dániel, Szente Árpád Csaba, Gábor Márkó, Horváth Dániel, Kárpáti Barbara, Becz Betty, Telegdi Kamilla vagy Szél Noémi.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!