Programok Siófok közelében: Halászléfőző verseny és horgásztalálkozó Ábrahámhegyen

Minden nagy ho-ho-horgászt sok szeretettel várnak a szervezők 2016. április 30-án Ábrahámhegyen, ahol egy teljes nap csak és kizárólag a horgászatról, a különféle trükkökről, praktikákról, csalikról és technikákról szól majd.


A siófoki programok kedvelőinek nagy örömére a Balaton fővárosától megközelíthető távolságra fekvő Ábrahámhegyen ugyanis idén is megrendezésre kerül a szokásos, mondhatni hagyományos Halászléfőző verseny és horgásztalálkozó, ahol a horgászat kedvelői ismét összeülhetnek egy kicsit, megmérettethetik tudásukat, mindemellett pedig természetesen meg is oszthatják egymással különféle fogási praktikáikat.

A találkozó különlegessége idén is a halászléfőző verseny lesz, amelynek érdekessége, hogy egyéni tájegységek szerinti receptek, ízek és sajátosságok szerint készülnek majd el a finomságok, amelyeket természetesen bárki meg is kóstolhat majd kénye-kedve szerint. Erre a köszöntőt követően, délután 13 órakor kerül majd sor a helyszínen, amelyre külön kóstolójegy megváltása mellett nyílik lehetőség, amelyet délelőtt 10 órakor kezdenek árusítani.

Természetesen mit ér egy horgásztalálkozó verseny nélkül! Erre is sor kerül majd, amelyre bárki szabadon nevezheti magát a verseny napján, méghozzá a helyszínen, több kategóriában. Ezek a kategóriák az ifjúsági és a felnőtt csoportok lesznek, amelyek mellett bárki szabadon válogathat a módszerek között, így ki bottal, ki úszós vagy fenekező készséggel állhat neki a versenynek, az egyetlen szabály, hogy legfeljebb három horog használható majd. Fontos továbbá, hogy csak az jelentkezhet a kérdéses versenyre, aki rendelkezik érvényes horgászengedéllyel.

Az eseményre családokat is várnak a szervezők, így légvár, kézműves foglalkozások, kispályás foci és egyéb sportversenyek is megrendezésre kerülnek.